Zestigtal basisschoolkinderen uit Staphorst maken eigen prentenboekjes

Staphorst – In de bibliotheek in Staphorst zijn van 23 tot 30 september de prentenboekjes te zien die gemaakt zijn door een zestigtal basisschoolkinderen uit de gemeente Staphorst. Ze maken deel uit van de expositie ‘Boek & Illustratie’, met geprinte afbeeldingen uit de boekjes die nog een aantal weken worden tentoongesteld.

Beelden kunstenaar Annet van der Kamp en kinderboekenschrijfster Liesbeth van Binsbergen voeren het project ‘Boek & Illustratie’ al tien jaar uit met leerlingen vanaf groep 5 tot en met 8. Dat doen ze namens Scala Centrum voor de Kunsten en de gemeente Staphorst.

Vier groepen

Er deden dit keer vier groepen van 15 kinderen van verschillende scholen in de gemeente mee. Annet van der Kamp is blij met de prachtige resultaten: „Als de lessen bezig zijn, ben ik vaak zo druk met begeleiden, dat ik soms naderhand pas besef hoe goed de kinderen hebben gewerkt en hoeveel talent erbij zit. Dat is genieten.”

Tijdens de naschoolse lessen leren de kinderen van Annet van der Kamp een aantal illustratietechnieken; werken met pen en inkt, voor en achtergrond, dieptewerking, materiaalkeuze en het mengen van kleuren met écoline. Nadat de kinderen inspiratie hebben opgedaan in de bibliotheek, tekenen ze hun eigen verhaal in een echt storyboard. Naar aanleiding van de schetsen en ideeën uit de tekenles schrijven ze met Liesbeth van Binsbergen hun eigen verhaal.