Twee juffen vieren jubileum op de CNS in Staphorst

Staphorst - Bij de CNS Staphorst is het dubbel feest. Juffen Dianne Voortman en Bertha Wijnstra maken een mooi jubileum mee. Juf Dianne is 25 jaar actief in het onderwijs, juf Bertha staat al 40 jaar voor de klas.

Afgelopen 29 april was het precies 25 jaar geleden dat juf Dianne startte in het onderwijs. Na een enkele korte periode op andere scholen kwam ze op de CNS. Dianne Voortman startte haar onderwijsloopbaan in de middenbouw en is ook echt een juf voor de middelste groepen van de basisschool.

Creatief

„Haar grote passie ligt bij het omgaan met de kinderen, rekenen, taal, lezen en schrijven. Wat zij het sterkst benadrukte in haar groepen in al die jaren, was toch wel het creatieve. Plakken, knippen, verven, schilderen, bouwen, niet was en is haar te gek wat dit betreft. Voor haar is het belangrijk dat kinderen zich kunnen uiten, ook in creatieve zin”, laat directeur van de school A.J. Dijk weten.

Het feestje met de kinderen op woensdag 15 september gevierd. Hier heeft ze vorm en inhoud aan gegeven met de kinderen van haar eigen groep.

Passie

Bertha Wijnstra heeft haar eerste jaar in de regio Hoogezand gewerkt en daarna jaren in Scheveningen. Samen met haar man en kinderen trok ze midden jaren negentig weer naar deze regio. „Juf Bertha heeft vele groepen lesgegeven en dat deed ze met passie. Een grote betrokkenheid en gerichtheid om met name het pedagogische aspect”, aldus Dijk. Naast het werken in de groepen, de laatste jaren vooral in de bovenbouw, is Bertha Wijnstra ook de trainster van de lessen sociale vaardigheid.

Juf Bertha werkte maandag 14 september precies veertig jaar in het onderwijs. Zij vond het leuk om met haar groep iets buiten de school te doen. De hunebedden en de speeltuin in Havelte werden bezocht en met stralend weer was het een geslaagde dag met haar groep 7.

Alle kinderen hebben de beide jubilarissen toegezongen op het plein. De ouders op gepaste afstand. „De hing vlag uit en het plein was mooi versierd, zodat we ondanks corona de beide juffen goed in het zonnetje konden zetten.”