Vrijwilligers halen ruim 3000 euro op voor onderzoek naar spierziekten

Staphorst - Vrijwilligers van het Prinses Beatrix Spierfonds hebben in de week van 6 tot en met 12 september gecollecteerd in Staphorst. Samen hebben zij ondanks de coronacrisis een opbrengst van 3057,34 euro opgehaald voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten.

Het fonds krijgt geen overheidssteun en is afhankelijk van donaties en de inzet van vele vrijwilligers. De collecte is één van de belangrijkste inkomstenbronnen. „De inzet van onze vrijwilligers is onmisbaar. De collectanten en donateurs maken mede mogelijk dat het fonds in het komende jaar meer onderzoek naar spierziekten kan financieren”, laat het spierfonds weten.

Collectant gemist?

Geen collectant gezien maar toch nog een bijdrage overmaken? Doneren kan ook via de online collectebus van het fonds. Ga naar www.prinsesbeatrixspierfonds.nl/collectebus en doneer een bedrag naar keuze voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten.

Prinses Beatrix Spierfonds

Het Prinses Beatrix Spierfonds zet zich in voor alle mensen met een spierziekte in Nederland. Dat zijn ruim 200.000 mensen. Het doel van het fonds is om alle spierziekten de wereld uit te krijgen, het middel is wetenschappelijk onderzoek. Het Prinses Beatrix Spierfonds financiert en stimuleert onderzoek naar genezing en, omdat dit vaak een lange weg is, ook naar verbetering van de kwaliteit van leven van patiënten nu.