Seizoen ten einde voor Skeelervereniging Staphorst; Lukas Kin stopt als hoofdtrainer

Staphorst - Het najaar komt er weer aan en dat betekent voor de Skeelervereniging Staphorst alweer het einde van het seizoen. De vereniging kan terugkijken op een bijzonder en geslaagd jaar. „Het coronavirus vertraagde de seizoensstart, maar zorgde ook voor veel nieuwe leden die in deze periode de skeelers hebben ondergebonden”, vertelt voorzitter Gerwin Smit.

Ondanks alles is er vanaf mei met veel plezier en inzet getraind. Er is fel gestreden, op clubniveau, maar ook regionaal en nationaal lieten de Staphorster skeeleraars zich zien. Op maandagavond 14 september werden er clubkampioenschappen georganiseerd voor alle jeugd van de vereniging tot 12 jaar.

„Met 47 deelnemers was dit een zeer geslaagd evenement waarbij alle rijders in hun eigen leeftijdscategorie een 100 meter individuele tijdrit, een afstand in lijn en een lange afstand reden”, aldus Gerwin. „Voor velen de eerste keer dat ze aan de start stonden van een echte wedstrijd. Het opspelden van de nummers bracht dan ook wel een beetje spanning met zich mee, maar alle leden lieten zien onderling de strijd met elkaar aan te kunnen gaan.”

Jeugdwedstrijden

De drie jeugdwedstrijden op regionaal niveau voor de Stouwdam Competitie werden in Heerde en Rijssen gereden, de finale was in Nijeveen. De Staphorster jeugd was bij al deze wedstrijden goed vertegenwoordigd en dit resulteerde dan ook in vele prijzen in het eindklassement. Er was na drie wedstrijden goud voor Laura Hengsteboer, Lieke Nijboer en Rosa-Lynn Compagner. De beker voor de zilveren plaats ging mee met Vera van der Sluis, Myrthe Kooiker, Dylan Tippe en Marisha Hengsteboer. Sofie Buiter en Richard Mussche eindigden op de derde plaats.

Op landelijk niveau was er ook veel te vieren. Zo werd Christian Haasjes op de piste in Heerenveen Nederlands Kampioen op de puntenkoers bij de senioren heren. Op de 200 meter tijdrit en de one lap sprint was het Remon Kwant die de titel mee naar huis mocht nemen. Jordy Harink liet zien de beste van Nederland te zijn op het NK Marathon in Zandvoort. Ook alle andere leden lieten tijdens de landelijke wedstrijden en nationale kampioenschappen zien te kunnen strijden voor de winst. Zo was er tijdens de marathon op de thuisbaan ‘de Tippe’ op 14 augustus in een internationaal deelnemersveld een zesde plaats voor Kevin van der Horst en wonnen Ronald Haasjes en Jurrian Haasjes verschillende afstanden tijdens de landelijke baancompetitie.

Afscheid Lukas Kin

„Al deze mooie resultaten waren niet haalbaar zonder onze hoofdtrainer Lukas Kin”, vertelt Gerwin. In het voorjaar van dit jaar heeft Kin aangegeven dat hij aan het einde van het seizoen stopt als hoofdtrainer. „Als club hebben we hem op woensdag 23 september dan ook in het zonnetje gezet om hem te bedanken voor de vele jaren waarbij hij zich voor de club heeft ingezet. Veel leden, oud-leden en ouders waren aanwezig om Luuks te bedanken en zorgden ervoor dat dit moment niet ongemerkt voorbij ging.”

Voor de vereniging breekt nu een rustigere periode aan, waarbij nieuwe plannen worden gemaakt om ook volgend seizoen te knallen op skeelers.