Medewerkers Rouveen Kaasspecialiteiten fietsten 1200 kilometer voor De Hoop

Rouveen - Met een estafettefietstocht van 1.200 kilometer, de Cycle for Hope, hebben veertien collega’s van Rouveen Kaasspecialiteiten 50.000 euro bij elkaar gefietst voor Stichting De Hoop in Dordrecht.

„Opgeven was geen optie, er waren zware momenten, maar we hebben het gehaald!”, vertelt Theo Bolks na de 48 uur durende estafette in Rouveen. „Er zijn de afgelopen uren herinneringen gemaakt tot in het bejaardentehuis”, blikt Jaco Blankespoor aanvoerder van het team sportievelingen terug op de monstertocht.

Windkracht 9

„Op de dijk bij Neeltje Jans moesten we bij code geel met windkracht 9 recht tegen de wind in, op de route in Zeeland lagen omgewaaide bomen en een van de volgcampers verloor zelfs haar dakkoffer. Maar we hebben geen moment gedacht: en nu is het klaar.” Met de opbrengst van deze Cycle for Hope biedt de christelijke Stichting De Hoop ggz-hulp in afkickklinieken, steun aan inloophuizen, pastorale hulp en werkervaringsplekken aan drugsverslaafden.

Feestelijk ontvangst

De laatste etappe tussen Gees en Rouveen fietsten de drie teams samen naar Rouveen. Vanaf IJhorst werden ze begeleid door RMO-wagens die de helden van Rouveen binnenhaalden. De ontvangst was feestelijk.

„Samen sociaal is een van de thema’s die we nastreven bij onze coöperatie. Stichting De Hoop steunen we met Cycle for Hope nu voor de derde keer. Dat we dit echt samen kunnen doen voor mensen die het moeilijk hebben is prachtig. Behalve de heren op de fiets is er ook een team verzorgers en organisatie van collega’s op de been. Het hele bedrijf leeft mee en onderweg hebben we de fietsers kunnen volgen door online uitzendingen en live GPS. Deelname vergroot de saamhorigheid, ik ben trots op deze teamprestatie”, besluit Klaas Hokse, directeur Rouveen Kaasspecialiteiten.