Voorbereidingen op Vechtdal Crosscompetitie zijn in gang gezet

Punthorst - Vanwege het coronavirus lopen de voorbereidingen op de Vechtdal Crosscompetitie beduidend anders dan in voorgaande jaren. Onder voorbehoud van nieuwe maatregelen door de overheid vinden de wedstrijden van de zesde editie in aangepaste vorm plaats. Daarbij staat de veiligheid van deelnemers, vrijwilligers en organisatoren voorop.

Inschrijven voor de Vechtdal Crosscompetitie kan dit jaar uitsluitend online. Op vrijdag 20 november 2020 om 23.59 uur sluit de inschrijvingstermijn. Na-inschrijven is dit jaar niet mogelijk.

Bij inschrijving garandeert de desbetreffende atleet gezond te zijn én verklaart hij of zij uitsluitend deel te nemen aan de competitie indien hij of zij geen gezondheidsklachten heeft die overeenkomen met aan COVID-19 gerelateerde klachten. Bij inschrijving dient ieder een verwachte eindtijd op te geven. Aan de hand hiervan wordt de atleet ingedeeld in een startgroep van maximaal 10 deelnemers. De uitslag wordt dit seizoen gebasseerd op de netto-eindtijd, in plaats van de gebruikelijke brutotijd.

Onzekerheid

Mocht de Vechtdal Crosscompetitie vanwege nieuwe maatregelen niet doorgaan, dan zijn de deelnemers automatisch ingeschreven voor het seizoen 2021-2022.

Bos Bedden Loopgroep AG’85 uit Nieuwleusen / Staphorst, ACO Van Elderen uit Ommen, Loopgroep de Zandstuve uit Vroomshoop en Spurt’88 uit Hardenberg vormen gezamenlijk de organisatie van deze crosscompetitie. De Zwarte Dennen Cross, in de Staatsbossen bij Punthorst, is een van de vijf wedstrijden in deze competitie en staat gepland op zaterdag 21 november.