Collectanten Nierstichting in Staphorst en Rouveen halen 3928 euro op tijdens collecteweek

Staphorst/Rouveen - Ruim 40.000 vrijwilligers collecteerden van 13 tot en met 19 september in heel Nederland tijdens de collecteweek van de Nierstichting. In Staphorst en Rouveen bracht dat zo’n 3928,- euro op.

Alle bijdragen helpen om het welzijn van nierpatiënten te verbeteren. En dat is hard nodig, want leven met een nierziekte beperkt je enorm. De Nierstichting wil nierpatiënten hun leven teruggeven. Zodat zij er weer kunnen zijn voor de mensen die zoveel van hen houden.

Collectanten essentieel

De Nierstichting krijgt geen structurele financiële steun van de overheid en is afhankelijk van giften en donaties. De inkomsten uit de collecteweek zijn dan ook erg essentieel voor het werk van de Nierstichting. „Wij bedanken alle collectanten dan ook hartelijk voor hun vrijwillige inzet en donateurs voor hun steun. En zijn ontzettend blij met deze opbrengst. Want elke bijdrage helpt ons zodat we nierpatiënten hun leven terug kunnen geven”, laat de stichting weten.

Jubilarissen

De stichting wil ook een aantal jubilarissen extra bedanken voor hun jarenlange inzet. „Jenneke Bisschop en Evelien Tippe hebben al 10 jaar voor ons gecollecteerd. Hanneke Bouwmeester, Ankie Dunnik, Geke Harink en Jentje Kuiper zelfs 25 jaar.”

Wie de collectant van de Nierstichting is misgelopen, kan alsnog een donatie doen op www.nierstichting.nl.