Gebakjesactie tegen eenzaamheid geslaagd

Nieuwleusen - In het kader van de ‘Week van de ontmoeting’ organiseerden Lions Dalfsen-Ommen, Saam Welzijn en de bakkerijen Borger, Timmer en Van der Most de zogenoemde gebakjesactie in de gemeente Dalfsen.

Iedereen binnen de gemeente kon zich hiervoor aanmelden om gratis twee gebakjes op te halen en een kop koffie te drinken bij iemand die het nodig heeft. Het is slechts een kleine moeite, maar van zeer grote waarde. Immers, niet voor iedereen is het vanzelfsprekend om familie of een grote vriendenkring te hebben. Veel mensen, jong en oud, voelen zich regelmatig eenzaam.

De corona-crisis zette de actie bijna op losse schroeven, maar gelukkig kon het toch door gaan. Bijna 150 gebakjes werden opgehaald door enthousiaste vrijwilligers die zich aangemeld hadden.

„Een groot succes”, aldus Corrie Doeleman van Lions. „We zijn vorig jaar in Nieuwleusen begonnen, de reacties waren erg goed. Er zijn zelfs blijvende contacten uit ontstaan”.

„We zien hier ontmoetingen ontstaan tussen mensen die elkaar normaalgesproken niet snel tegen het lijf zouden lopen, erg leuk”, vervolgt Ariën Langejans van Saam Welzijn. „Ik sprak iemand die haar moeder op heeft gegeven, zij was zo ongeveer de enige persoon die haar moeder sprak. Hoe fijn is het dat ze nu eens bezoek krijgt van een ander.”