Dames van SC Rouveen hebben nieuwe sponsor

Rouveen - Onder het motto ‘beter laat dan nooit’ konden dit seizoen door de dames van SC Rouveen de vorig seizoen al aangeboden sporttassen van Domein Installatietechniek BV uit Meppel in gebruik genomen worden.

Ergens tijdens het vorige seizoen had Rene Korterink van Domein al te kennen gegeven bereid te zijn om sporttassen beschikbaar te stellen aan het damesteam van de plaatselijke voetbalvereniging. Waarom deze pas officieel afgelopen zaterdag werden overhandigd door Harjo Olsman van Domein laat zich niet zo heel moeilijk raden. Het sponsoren van een damesteam is namelijk iets geheel anders dan het sponsoren van een herenteam.

Extra wensen

Er moesten extra wensen uitgevoerd worden. Om er spic en span bij te lopen dient de maatvoering van kleding bijvoorbeeld echt gebaseerd te worden op de maatvoering van de dames. Dat er echter ook specifieke wensen aan de uitvoering van de tassen zaten, was tot op deze sponsoring nog niet bij de sponsorcommissie bekend. Waar de tassen bij herenteams meestal bestaan uit één groot vak waarin alles ingepropt wordt, is dit bij de damestak van geheel andere orde. Deze tassen moesten volgens inside-informatie voorzien worden van meerdere afzonderlijke units. Ook was de wens (spreek liever over eis) voor nog een extra vak. Deze zou bestemd zijn voor de vele wedstrijdpunten die het komende seizoen worden behaald.

De inhoud van vak twee is gezien de resultaten van de tot op dit moment gespeelde wedstrijden al goed gevuld. De dames hebben 15 wedstrijdpunten uit 5 gespeelde wedstrijden met een doelsaldo van 25 voor en 5 tegen. Een volgend probleem dient zich hierbij al weer aan. Tijdens de uitreiking van de tassen werd al afgevraagd of dit tweede vak dit seizoen wel groot genoeg zou zijn om alle punten in mee te nemen.

Kaasmand

Zover is het nog niet. Wel werd Harjo Olsman zowel door de sponsorcommissie met een prachtige SC Rouveen-handdoek, als door de aanvoerster van het team Susan Trompetter met een heerlijke kaasmand bedankt voor de prachtige tassen. De direct hierop volgende wedstrijd werd met 8-1 gewonnen van Vitesse’63 Vr2 en konden er weer drie punten en acht doelpunten aan het resultaat toegevoegd worden.