Mijlpaal voor IJhorst: handtekeningen gezet voor woningbouw Poeleweg

IJhorst - Dinsdagmiddag werden de handtekeningen gezet onder de samenwerkingsovereenkomst voor de ontwikkeling van woningbouw aan de Poeleweg in IJhorst. Dit gebeurde door Diederik Roo namens de heren Roo, en wethouder Lucas Mulder van de gemeente Staphorst.

Deze Staphorster ondernemers zijn eigenaar van een deel van de bouwgrond en mede ontwikkelaar van dit project. „Dit is een mijlpaal voor IJhorst”, vertelt Wethouder Mulder. „Dankzij een mooie samenwerking met onze eigen Staphorster ondernemers krijgt IJhorst nieuwe woningen die goed zijn voor de leefbaarheid van het dorp. Door de nieuwbouw komt er ook doorstroming, zodat inwoners in hun eigen dorp het huis kunnen vinden dat bij hun wensen en levensfase past.”

Verschillende doelgroepen

Aan de Poeleweg worden maximaal 39 nieuwe woningen gebouwd in een mix van woningtypen voor verschillende doelgroepen. Er komen negen vrijstaande woningen aan de buitenzijde. Daarmee wordt aangesloten op het bestaande karakter van de Poeleweg. In het midden van de wijk komt een mix van maximaal achttien vrijstaande- en/of twee-onder-één-kapwoningen. Aan de oostzijde zijn twaalf rijenwoningen gepland.

Een deel van de bouwgrond is eigendom van Staphorster ondernemers. Wethouder Mulder: „Dit plan is niet mogelijk zonder een uitstekende samenwerking met hen. Daardoor kunnen we kleine en grote kavels aanbieden. De kopers kunnen zelf een aannemer kiezen en de handen uit de mouwen steken.”

Belangrijke onderzoeken

Tijdens de gemeenteraad van dinsdag 23 juni stemde de raad in met het stedenbouwkundig plan voor nieuwbouw aan de Poeleweg in IJhorst. Inmiddels zijn ook de belangrijke onderzoeken uitgevoerd. Er wordt gewerkt aan het beeldkwaliteitsplan en het bestemmingsplan.

Wethouder Lucas Mulder is blij met deze belangrijke stap voor het dorp: „IJhorst heeft nieuwe woningen hard nodig. Dat merken we ook aan de vragen die we nu al krijgen van geïnteresseerden. We hopen dat de bouwkavels medio 2021 in de verkoop gaan.”