Online informatiebijeenkomst: hoe verduurzaam ik mijn huis slim en betaalbaar?

Staphorst - De herfst is ingetreden en de verwarming springt noodgedwongen weer aan. Een goed moment om na te denken over het comfortabeler en energiezuiniger maken onze huizen. Met de online bijeenkomst ‘Hoe verduurzaam ik mijn huis slim en betaalbaar?’ helpt de gemeente Staphorst in samenwerking met IJhorst Energie daar graag een handje bij.

Afgelopen voorjaar hebben al bijna 150 woningeigenaren in de gemeente Staphorst meegedaan aan de online bijeenkomst. Zij waardeerden dat met een ruime 8 gemiddeld. De volgende online bijeenkomst is op dinsdag 27 oktober om 20.00 uur.

Gratis energiebespaartas

Deelnemers krijgen na afloop een gratis energiebespaartas ter waarde van 75,- euro aangeboden. In deze tas zitten energiebesparende producten met een totale waarde van ongeveer 30,- euro en een kortingsbon ter waarde van 45,- euro. „Met deze bon kunt u korting krijgen op energiebesparende producten, bijvoorbeeld ledlampen, energiezuinige apparaten, en isolatiemateriaal. Ook kunt u de bon gebruiken om maatwerk-energieadvies te krijgen, een infraroodscan te laten maken van uw woning, of om uw cv-installatie zuiniger af te laten stellen”, laat de gemeente weten.

Aanmelden

De online bijeenkomst duurt ongeveer een uur en iedereen kant gewoon thuis op de bank via computer, tablet of telefoon meekijken. Dat gaat allemaal heel makkelijk met een klik op de knop in de bevestigingsmail die deelnemers na aanmelding ontvangen. Aanmelden kan via deze link.

Gratis energieadviesgesprek

„Ook kunt u een afspraak maken voor een gratis en onafhankelijk energieadviesgesprek met één van onze energieadviseurs”, aldus de gemeente. „De adviezen worden gebaseerd op uw specifieke woonsituatie, waardoor u na het gesprek weet welke maatregelen het beste passen bij uw huis en hoe u op energiekosten kunt besparen. Inmiddels zijn er al veel eerdere deelnemers enthousiast aan de slag gegaan met verduurzamingsmaatregelen aan hun huis.”