SWS treft maatregelen uit voorzorg en zorg rondom corona

Staphorst - Wegens de snelle verspreiding van het coronavirus is Stichting Welzijn Staphorst genoodzaakt om uit voorzorg een aantal maatregelen te treffen voor de gezondheid van het team, vrijwilligers en deelnemers.

Per activiteit bekijkt SWS wat er nodig is om een activiteit veilig aan te kunnen bieden. Hierbij worden de maatregelen volgens het RIVM opgevolgd en vindt er indien nodig overleg plaats met vrijwilligers. Indien vrijwilligers of deelnemers zich zorgen maken over de veiligheid van een activiteit, kunnen zij contact opnemen met het team van SWS.

SWS volgt het dringend advies van de overheid op om een mondkapje te dragen in openbare ruimtes en vraagt of vrijwilligers en deelnemers dit dringende advies willen overnemen.

AutoMaatje

Wat betreft de dienst AutoMaatje: er worden alleen noodzakelijke ritten gereden. De deelnemer neemt rechts achterin plaats, mondkapjes zijn verplicht. De planners en chauffeurs van Automaatje zijn op de hoogte gebracht van de werkwijze. „Heeft u vragen of u gebruik kunt maken van Automaatje? Neem gerust contact op via (06) 51800855 of automaatje@sws-staphorst.nl”, aldus SWS.

Afspraken

Individuele afspraken met medewerkers en vrijwilligers van SWS kunnen onder bepaalde voorwaarden doorgaan. „Uitsluitend als u en onze medewerker of vrijwilliger geen klachten als een verkoudheid, hoesten of koorts hebben. Neemt u alstublieft altijd even contact op met degene met wie de afspraak gepland is in geval van twijfel”, laat SWS weten.

Aanmelden voor een activiteit is verplicht. Dit kan gemakkelijk telefonisch of per e-mail. Aanmelden is nodig vanwege een beperkt aantal toegestane plaatsen in de activiteitenruimte.

Kantoor

„Indien mogelijk werken onze medewerkers vanuit thuis. Wij blijven op werkdagen telefonisch bereikbaar via telefoonnummer (0522) 465143. Indien er niet wordt opgenomen, spreek dan de voicemail in en wij bellen u zo snel mogelijk terug. Mailen kan ook via info@sws-staphorst.nl.”

SWS laat weten dat iedereen welkom is. „Bij onze activiteiten, voor een praatje, een verzoek voor een (bel)maatje of onze andere diensten zoals tafeltje dekje en de klussendienst. Juist in deze tijd is het belangrijk om te zien naar elkaar.”

Het RIVM heeft de meest actuele informatie op hun website staan: www.rivm.nl/coronavirus/covid-19. Daar staan ook de veel gestelde vragen en informatiefilmpjes over het coronavirus.

Zie ook: www.sws-staphorst.nl