5 tips bij de aanschaf van kunststof kozijnen

Aangeboden door: jansmaburdaard.nl

In het land van de kunststof kozijnen zijn zoveel aanbieders dat je wellicht door de bomen het bos niet meer ziet. Waar moet je op letten? Wat is nu echt belangrijk? Wij geven je graag een aantal tips bij de aanschaf van kunststof kozijnen.

Het aantal kamers

Het aantal kamers van kunststof kozijnen? Dat klinkt misschien wat onlogisch, maar dit is één van de belangrijkste punten bij de aanschaf van kunststof kozijnen. Kunststof kozijnen zijn hol vanbinnen en hebben zogenaamde ‘kamers’. Deze kamers zijn gevuld met lucht, die voor de benodigde isolatie zorgen. Hoe meer kamers de kunststof kozijnen hebben, hoe beter ze isoleren. Voor kunststof kozijnen met meer kamers, en dus een hogere isolatiewaarde, mag de te betalen prijs ook best iets hoger zijn.

Kies het juiste bijpassende glas

Natuurlijk kies je voor kunststof kozijnen vanwege de hoge isolatiewaarde, maar het type glas speelt hier ook een hele belangrijke rol in. HR++ dubbel glas bijvoorbeeld noemen we ook wel isolatieglas of hoogrendementsglas. Dubbel glas is beter dan enkel glas en HR++ dubbel glas is weer beter dan ‘gewoon’ dubbel glas.

Kies het juiste type raam

Ook over het soort raam moet je nadenken, want wist je dat hier ook nog allerlei mogelijkheden in zijn? Denk aan een draai-/kiepraam of een valraam. Een draai-/kiepraam kan zowel verticaal om zijn as draaien als horizontaal om zijn as ‘kiepen’. Bovendien hoef je niet voor alle kozijnen dezelfde typen ramen te kiezen, maar kun je hier in variëren.

Informeer naar mogelijke subsidie

Je kunt nog net op de valreep in aanmerking komen voor subsidie. Als je in 2020 als woningeigenaar minstens twee energiebesparende isolatiemaatregelen neemt, kun je tot maximaal €10.000 van je investering terugkrijgen. Dat is mooi meegenomen! Deze subsidie staat bekend als de SEEH regeling. Als tweede isolatiemaatregel kun je bijvoorbeeld spouwmuurisolatie of vloerisolatie nemen.

Oriënteer je goed

Ga niet zomaar met de eerste de beste ‘specialist’ in zee maar ga op zoek naar voorbeelden van aanbieders. Fiets eens een rondje en kijk welke kunststof kozijnen in Staphorst geplaatst zijn bijvoorbeeld. Informeer bij de woningeigenaren waar zij hun kunststof kozijnen gekocht hebben. Of bezoek de website van een specialist, zoals Jansma uit Burdaard (Friesland), en bekijk voorbeelden van hun werk in hun portfolio. Dit geeft vaak ook al een goed beeld van de mogelijkheden!

We hopen het met bovenstaande tips voor jou een stuk gemakkelijker te hebben gemaakt om een keuze te maken in de aanschaf van kunststof kozijnen!