Uitnodigingen voor griepprik verstuurd, houdt rekening met coronamaatregelen

Staphorst - De oproepen voor de jaarlijkse griepprik en het pneumokokken vaccin zijn verstuurd. Ook in de gemeente Staphorst. Dit gaat, ondanks de corona maatregelen, gewoon door. „Het geven van de griepspuiten zal dit jaar anders verlopen dan dat u van ons gewend bent”, laat een medewerker van de huisartsenpraktijk weten.

De patiënten van de praktijk van Dokter Hoekman & Huiting worden verwacht op dinsdag 10 november tussen 16.00 en 18.00 uur. Patiënten van Dokter Oosterhof & Zoubin worden verwacht op donderdag 12 november tussen 16.00 en 18.00 uur en patiënten van Dokter Steendijk worden verwacht op dinsdag 17 november tussen 16.00en 18.00 uur.

Rekening houden

Het geven van de griepspuiten verloopt dit jaar vanwege corona anders dan normaal. De huisartsenpraktijken vragen vriendelijk, doch dringend rekening te houden met de volgende punten: „De griepspuiten staan gepland tussen 16.00 en 18.00 uur, wij vragen zoveel mogelijk gespreid te komen en niet voor 16.00 uur te komen, bij een te groot aantal personen wordt u verzocht later terug te komen. Wij vragen u op de afgesproken datum te komen en alleen af te bellen indien u corona gerelateerde klachten heeft. Heeft u 1 van deze klachten: verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, benauwdheid, verhoging of koorts, plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping) kom dan niet naar de praktijk. Blijf thuis en neem de volgende werkdag telefonisch contact met ons op.”

Voorwaarden

„Draag makkelijke kleding zodat de bovenarm makkelijk ontbloot kan worden. Neem de oproepbrief mee en leg deze in het daarvoor bestemde bakje. We prikken met veel personeel om de doorloop zo goed mogelijk te houden, mocht er onverhoopt toch een (lange) wachtrij ontstaan, kom dan op een later tijdstip terug. Houd onderling 1,5 meter afstand en volg de instructies van de medewerker op. Kom alleen voor de griepprik, andere vragen kunnen niet worden beantwoord, er kan in deze periode niets worden afgehaald of gebracht. Combineer de griepprik niet met een bezoek aan de apotheek. Het dragen van een mondkapje is verplicht. Desinfecteer uw handen bij binnenkomst. Volg de aangegeven route en de instructie van de assistente op.”

De aangegeven route zal via de hoofdingang naar de achteruitgang van het pand leiden, alle medewerkers zullen beschermende kleding dragen. Wie ondanks een oproep, om welke reden dan ook geen griepprik wil, hoeft dit niet aan de huisartsenpraktijk te laten weten.