Kappersproat: Wij gaan niet overstromen!

Dicky Heuckeroth schrijft elke twee weken een column in de Staphorster.

Wat kunnen wij met elkaar eigenwijs zijn, we hebben lak aan de regels zegt, onze Minister President Mark Rutte. Schamen wij onszelf ook voor het gedrag dat we vertonen?

Het ligt niet aan de kerken, horeca of ondernemers dat corona weer de kop op steekt, het heeft alles te maken met ons gedrag. We zitten bijna tegen een complete lockdown aan. Waarom worden we nu niet even wat strenger voor onszelf? Hopelijk was de laatste persconferentie een wake-up call.

Ga niet in discussie over de regels en hoe het anders kan, we denken dat we alles weten. Hou op met dat gemekker, gezeur en gejank, want alleen op deze manier verslaan we dat virus.

Fijne conditioner beschermd tegen jawel, droog en beschadigd haar. En werkhandschoenen beschermen je ook toch? Als je geen oordoppen in hebt bij lawaai gaan je oren er aan en als lasser kun je maar beter een lasbril dragen die je beschermd tegen lasogen. Het gaat nu ook kouder worden, dus ook de muts gaat weer op. In de auto draag je een autogordel, want stel dat je een ongeluk krijgt, dan lig je over het algemeen minder in de kreukels.

Dan kunnen we nog even doorgaan naar bijvoorbeeld een paraplu die beschermt tegen de regen, als de zon dan toch nog door komt zet je de zonnebril ook nog maar even bij op tegen de felle zon. Gelijk zonnebrand erbij smeren, want dat helpt tegen verbranding. Tegen inbraak hang je camera’s op en natuurlijk hebben we sloten op de deuren. Heb je een aantal dieren? Dan zet je stroom op de afrastering want dan bescherm je ze tegen uitbreken.

Een stratenmaker werkt met knielappen en in de schoenen zitten stalen neuzen om zijn tenen te beschermen tegen vallende stenen. Sla je als timmerman jezelf op je vinger, hoppa pleister tegen de pijn en infectie. Heb je zin in een heerlijke vrijpartij? Dan bescherm jij jezelf toch ook met een condoom!

Dus wij willen ons overal tegen beschermen. Heel Nederland is omringd en beschermd met dijken tegen overstromingen. Als we die mondkapjes niet opzetten en lekker verder gaan zoals we nu doen en lak aan de regels hebben, breken de dijken door en worden we overspoeld door corona!

Willen we dat? NEE TOCH? Dus dragen die dingen!