Stichting Oekraïne Nieuwleusen dankt donateurs

Nieuwleusen - De jaarlijkse voedselactie van de Stichting Oekraïne Nieuwleusen is dit jaar in verband met de coronacrisis niet op de gebruikelijke manier met een huis-aan-huis collecte gehouden.

Door middel van het overmaken van giften en door eenmalige machtigingen hebben velen toch bijgedragen. „Daarvoor onze hartelijke dank. De opbrengst is op dit moment 2.795,- euro. Dat is echter nog minder dan de helft van de opbrengst van andere jaren”, vertelt Ger de Zeeuw namens Stichting Oekraïne Nieuwleusen.

Minder hulp

Mede doordat de stichting dit jaar praktisch geen andere opbrengsten heeft gehad, betekent dit dat ze het komende jaar veel minder hulp kunnen verlenen. „Er kunnen veel minder voedselpakketten worden bezorgd bij onze medemensen in Beregovo en omgeving die het nog steeds heel hard nodig hebben. Na de actieweek komen er altijd nog wel giften binnen via de bank. We hopen en verwachten dat dit ook dit jaar weer het geval zal zijn”, aldus De Zeeuw.

Wie nog wil doneren kan een gift overmaken op rekeningnummer: NL54RABO0345565754 van Stichting Oekraïne Nieuwleusen onder vermelding van de voedselactie.