Expositieruimte in ‘t Koetshuus blijft dit jaar leeg

Staphorst - De eindejaarexpositie is een expositie die elk jaar gehouden wordt tussen kerst en Nieuwjaar en bestaat uit vrijwilligers en tien verzamelaars met diverse verzamelingen. Dit jaar gaat de expositie niet door.

„De expositieruimten hoeven wij dit jaar niet klaar te maken voor de 18e eindejaar expositie”, vertelt Jan Figeland. „” De organisatie kan er dit keer niets van maken in verband met het coronavirus. We kunnen deze expositie dan ook niet door laten gaan vanwege de gestelde regels.”

Verzamelaars

De expositie is een laat verzamelingen zien van mensen uit de regio. Dat kan zijn van het koningshuis tot asbakken, van sigarenbandjes tot kostuums van de luchtmacht. „Elk jaar zoeken wij nieuwe verzamelaars met nieuwe verzamelingen en dit doen we al 17 jaar lang. Wij proberen verzamelaars te vinden uit de gemeente Staphorst aangevuld met enkele buiten de gemeente die een sterke verbondenheid hebben met de gemeente Staphorst. De exposities duren altijd 3 dagen. Ons onderkomen is nog altijd ‘t Koetshuus van de Historische Vereniging Staphorst aan de Gemeenteweg 83a te Staphorst. Wij blijven ons richten op volgend jaar en hopelijk lukt het ons dan wel weer om er iets moois van te maken”, aldus Figeland.