Bibliotheek Staphorst houdt digitale gedichtenwedstrijd

Staphorst - Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland tijdens de campagne Nederland Leest hetzelfde boek. Dit jaar is dat Het zwijgen van Maria Zachea van Judith Koelemeijer.

In dit boek vertellen twaalf broers en zussen het ware verhaal van hun familie dat zich afspeelt in de jaren vijftig en zestig. Met hun familiegeschiedenis ontvouwt zich de geschiedenis van Nederland in de twintigste eeuw. Het boek wordt gebruikt om gesprekken op gang te brengen en lezers met elkaar te verbinden in de bibliotheek. De hele maand november is het boek gratis op te halen bij de bibliotheek.

Gedichtenwedstrijd

Dit jaar staat Nederland Leest in het teken van geschiedenis. Daarom organiseert bibliotheek Staphorst in de maand november een (digitale) gedichtenwedstrijd rondom het thema: ‘Kleine geschiedenis, grote verhalen’. Schrijf een ‘elfje’ over het thema familie en/of geschiedenis.

Het gedichtje kan voor 20 november ingestuurd worden naar: info@bibliotheekstaphorst.nl. „Wij publiceren het op onze website en in de bibliotheek. Dan kunt u stemmen op uw gedicht naar voorkeur. Het gedicht met de meeste stemmen drukken we af op een tas of t-shirt”, aldus de bibliotheek.

Kijk voor meer informatie op onze website www.bibliotheekstaphorst.nl/agenda.