DJ VanderWood (15) wint voorronde van Kunstbende Overijssel

Nieuwleusen - Florian van den Bosch staat al sinds zijn tiende achter de draaitafels. Afgelopen week deed hij voor de derde keer mee aan de voorronde van Kunstbende Overijssel. De jonge DJ uit Nieuwleusen wist alweer voor de derde keer te winnen.

Vorige week zijn de winnaars van de voorronde van Kunstbende Overijssel 2020 bekendgemaakt. De voorronde vond plaats in Poppodium Hedon in Zwolle en werd voor het grote publiek uitgezonden via een livestream.

Tas vol optredens

Jongeren van 13 tot en met 18 jaar streden in de categorieën Dans, DJ, Expo, Fashion, Film, Muziek, Taal en Theater. De eerste, tweede en derde prijswinnaars krijgen een coachingstraject op maat. Daarnaast winnen ze een tas vol optredens, studiotijd, vrijkaarten en leuke goodies. „Drie jaar geleden stelde mijn moeder voor of ik niet eens mee wilde doen aan de Kunstbende. Dus dit was alweer de derde keer dat ik meedeed. Alle drie de keren heb ik gewonnen, ik ga nu dus voor de derde keer naar Amsterdam.”

Westergasfabriek

Alle eerste prijswinnaars gaan namelijk door naar de landelijke finale van de Kunstbende op zaterdag 7 en zondag 8 november in de Westergasfabriek in Amsterdam. Florian won in de categorie DJ, en mag daar dus gaan strijden voor de overwinning in die categorie. De nummers één van de finale worden een jaar lang door een persoonlijke coach klaargestoomd voor een optreden op een groot podium, van Mysteryland tot het Stedelijk Museum Amsterdam.

Florian moet tijdens de finale in een dj-set van een kwartier zijn kunsten vertonen. „Daar zitten ook eigen producties in. Ik moet een zo’n goed mogelijk set draaien voor een jury en die moeten bepalen of het goed genoeg is. Ik heb er in ieder geval erg veel zin in om naar Amsterdam te gaan.”

Eigen muziek

Florian begon zijn carrière in 2016 toen hij zijn eerste dj-set kocht via marktplaats. Al snel volgde er een professionelere set. Na veelvuldig oefenen van zijn mix- en draaitechnieken gaf Florian zich in de zomer van 2017 op voor Nieuwleusen got talent. Ook deze talentenjacht wist hij te winnen. Florian draaide inmiddels al op grote festivals zoals Vechtval in Dalfsen, BAM festival in Hengelo en ook opende hij het festival Explosion in Ommen. „Ik ben nog vol in de leer om mijn eigen muziekproducties te maken, maar het gaat steeds beter. Ik ben nu vooral bezig met remixes maken en wil mij later meer gaan focussen op eigen nummers.

Wie benieuwd is naar de muziek van Florian kan kijken op www.soundcloud.nl, zoek daar naar VanderWood.

www.vanderwoodofficial.com