Zoë Brakke wint landelijke jeugdcompetitie mountainbiken

Staphorst - In de leeftijdscategorie 3 (meisjes tot en met elf jaar) heeft mountainbiker Zoë Brakke uit Staphorst beslag gelegd op de eerste plaats in de landelijke jeugdcompetitie.

Door alle coronaperikelen werd de nationale titelstrijd dit jaar over slechts vijf wedstrijden gevoerd. Dat deed echter niets af aan de prestaties in de wedstrijden die in 2020 wél werden verreden. De organisatoren in Oldebroek, Venlo, Breda, Wijster (nabij de VAM-berg) en Honselersdijk wisten er desondanks een mooie strijd van te maken.

Prijsuitreiking thuis

Jammer genoeg kon de prijsuitreiking niet, zoals te doen gebruikelijk, plaatsvinden na afloop van een wedstrijd of op een speciale dag, maar moest deze ditmaal thuis worden verricht. Het maakt de prestatie van Zoë Brakke er niet minder op. In de eindklassering was de tweede plaats voor Isis Versluis uit Meerkerk en Maxime Takken uit Alphen aan den Rijn eindigde ‘overall’ als derde.

Naast deze titel schreef Zoë Brakke dit jaar onder meer ook het open Drents kampioenschap op haar naam. De jeugdige inwoonster van Staphorst maakt zich nu op voor het veldritseizoen. In deze populaire tak van de wielersport is Zoë de regerend kampioen van Nederland.

Ze traint er hard voor om die titel ook komend seizoen in de wacht te slepen. Maar zolang het coronavirus zóveel invloed heeft op de maatschappij, en dus ook de sport, is het de vraag of - en dan ook nog wanneer - er weer wedstrijden mogen worden georganiseerd. Zoë Brakke is er in ieder geval klaar voor. En haar veldfiets ook.