Provincie biedt evenementenbranche uitzicht in moeilijke tijd

Overijssel - Organisaties van kleinere evenementen kunnen vanaf deze week subsidie aanvragen voor 2021. De provincie Overijssel opent de subsidieregeling voor bijzondere kleinere sport- en cultuurevenementen.

De provincie doet dat in de wetenschap dat op dit moment uiterst onzeker is of de evenementen door kunnen gaan. In het seizoen 2020 zijn in verband met corona veel evenementen afgelast. Maar evenementenorganisaties zijn met veel creativiteit bezig om hun evenement zo om te vormen dat het past binnen de anderhalve meter samenleving.

In moeilijke tijden ondersteunen

Gedeputeerde Eddy van Hijum: „De provincie wil organisatoren juist in deze moeilijke tijden ondersteunen, en de kans bieden om volgend jaar een evenement te organiseren. Dat betekent dat er op korte termijn duidelijkheid moet zijn over de financiering. Het is bijzonder om te zien hoe organisaties, ondanks de tegenslagen van dit jaar, gemotiveerd blijven en zoeken naar mogelijkheden om hun evenement coronaproof door te laten gaan. De evenementenbranche is een van de zwaarst getroffen sectoren door de crisis. Het zal niet makkelijk zijn, maar met deze regeling ondersteunen we de organisaties en al hun leveranciers om in 2021 door te kunnen.”

Nog tot 7 december 2020, 17.00 uur kunnen organisatoren een subsidieaanvraag indienen via het subsidieloket op de website van de provincie Overijssel. Het gaat om een eenmalige subsidie van maximaal 10.000,- euro. De totale begroting van het evenement moet minimaal 20.000 euro zijn