Bibliotheek Staphorst en Rouveen weer open

Staphorst/Rouveen - De bibltioheek in Staphorst en Rouveen gaat weer open. Vanaf donderdag 19 november gaan de coronamaatregelen die golden vanaf 14 oktober weer in. Dat betekent dat bezoekers weer welkom zijn voor het lenen en terugbrengen van materialen.

„Het aantal bezoekers wordt gecheckt aan de hand van het mandje dat u meeneemt bij binnenkomst. Voor een lees- of werkplek kunt u reserveren bij de balie. Ook voor het deelnemen aan activiteiten is reserveren verplicht. De taalcoaches mogen weer taalles geven en u kunt ook weer de taalochtend op de dinsdag met Elly Potgieter bezoeken”, laat Annet Meems van bibliotheek Staphorst weten.

Nederland Leest

De campagne Nederland Leest is verlengd tot 14 december. „Als u het gratis boek ‘Het zwijgen van Maria Zachea’ nog niet heeft, kunt u het nog ophalen zolang de voorraad strekt.”

Vanaf 20 november kan er ook gestemd worden op het favoriete ‘elfje’. De gedichten hangen in de bibliotheek en zijn te vinden op de website waar ook digitaal gestemd kan worden. „Het winnende gedicht drukken we af op een t-shirt of tas voor de winnaar. Deze gedichtenwedstrijd organiseren we naar aanleiding van het thema: Kleine geschiedenis, grote verhalen”, aldus Meems.

Kijk voor meer informatie en openingstijden op www.bibliotheekstaphorst.nl.