Grammofoonmuseum Nieuwleusen geeft cursus voor nieuwe presentator

Nieuwleusen - In de zoektocht naar vrijwilligers heeft het Grammofoonmuseum in Nieuwleusen besloten om een cursus te geven voor een nieuwe presentator. De training start in januari.

De presentator in het Grammofoonmuseum geeft een uitleg over de ontstaansgeschiedenis van de grammofoon en een rondleiding door het museum met een demonstratie van verschillende grammofoons. „Hoewel ons museum op dit moment dicht is vanwege corona, denken wij toch wel verder”, laat Aliet Tempelman namens het museum weten. „Wij zijn druk bezig om een nieuw team vrijwilligers te krijgen, waaronder mensen die rondleidingen en presentaties kunnen gaan verzorgen.”

Training

In het Grammofoonmuseum museum komt de geschiedenis aan de orde vanaf de uitvinding van de fonograaf in 1877 tot de intrede van de digitale muziek rond 1980. Naast de apparaten zijn in het museum oude grammofoons te bekijken en beluisteren. In januari wordt in het museum een training gegeven voor nieuwe presentatoren. De training omvat vier dagdelen en behandelt zowel de theorie als de praktijk. Na de training wordt elke nieuwe vrijwilliger gekoppeld aan een ervaren presentator en in de praktijk verder opgeleid.

Interesse om deel te nemen aan deze training? Neem dan contact op met Gerard Oortwijn via (06) 52391581.