Leerlingen Agnieten College starten eigen onderneming

Nieuwleusen/Dalfsen - Een viertal leerlingen van de TL Examenklas van het Agnieten College in Nieuwleusen zijn een eigen onderneming gestart. Halle van Hal, Teun Keur, Stan ter Wee en Niels Boer (adviseur) willen zo snel mogelijk heel veel winst maken.

„Ondanks deze moeilijke tijd voor ondernemers, laten vier leerlingen van het Agnieten College zich erniet van weerhouden om een eigen onderneming te starten”, vertelt coördinator van de Talentenbrigade Mink de Vries. „Tegelijkertijd beseffen zij zich dat dit niet makkelijk is, je maakt kosten, de vraag kan afnemen en de markt kan zo maar instorten. Daarom laten ze zich informeren door echte ondernemers, en proberen ze elke stap weloverwogen te maken. Afgelopen tijd zijn ze bezig geweest met een naam, een product en een reclame – verkoopboodschap.”

Mini-Onderneming

De startende ondernemers konden voor voorbeelden ook op het internet terecht. Het idee van een eigen onderneming komt namelijk van het MBO en HBO vandaan, de zogenaamde ‘Mini-Onderneming’. Wanneer de vier ondernemende leerlingen hun ondernemingsplan hebben afgerond, ontvangen ze via de Talentenbrigade een beginkapitaal. Het doel van de leerlingen is om nog voor de kerst met een aantrekkelijk product te komen, bestemd voor de regio Nieuwleusen en Dalfsen.

De eigen onderneming is weer een sterk voorbeeld van de Talentenbrigade en het Talentenhus dat leerlingen hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen.