Ervaren horecamensen ondersteunen het Agnieten College Nieuwleusen

Nieuwleusen/Dalfsen - Het Talentenhus in de Spil Kulturhus in Nieuwleusen kent ook Praktijk Talent Plekken voor de horeca. De afgelopen tijd schreven zich daar zoveel leerlingen voor in dat er niet genoeg begeleiders waren.

Na een oproep in de lokale- en regionale media hebben een aantal zeer ervaren horecamensen zich aangemeld. „Tot verrassing van de leerlingen en het Talentenhus zelf”, vertelt coördinator Mink de Vries. „Zo hebben ervaren cateraar en docent Gerda Pessink, chef-kok van het kort geleden afgebrande restaurant De Lichtmis, Serdar Karamanoglu en de eigenaar van Grand Café de Fabriek, Moes Hartman Kok allen gereageerd op de oproep.”

Begeleidingsteams

Daar waar voorheen de begeleidende docent handen te kort kwam, wordt er nu in begeleidingsteams gewerkt. Er komen mooie ideeën voor Sinterklaas en de Kerst. „De keuken is opeens een internationale keuken geworden en de samenwerking met de Spil, en het Grand Café, is geweldig. De leerlingen krijgen meer aandacht en les van mensen uit de praktijk. Ze hadden dit niet verwacht”, aldus De Vries.

Gevolg is wel dat nog meer leerlingen zich voor een dagdeel ‘Horeca’ inschrijven. Tijdens de Open Lesdag van het Agnieten College op 19 november waren de ervaren horecamensen opnieuw aanwezig om de kinderen van groep 8 bij te staan iets lekkers te maken. „Zo ontstaat er een gemeenschap waar jong en oud elkaar, op het gebied van passie, ervaring en talenten, ontmoeten.”