Hulpverlening Christenen in Roemenië start voedselpakkettenactie

Staphorst - De werkgroep van de HCR vraagt ook dit jaar aandacht voor de jaarlijkse voedselpakkettenactie. Alles is anders dit jaar, voor ons in Nederland, maar ook voor de mensen in Roemenië.

De gevolgen van de pandemie zijn overal goed te merken. Maar in een land als Roemenië, waar geen of weinig sociale voorzieningen zijn, ziet het er helemaal somber uit. „Omdat we weten dat juist in deze tijd extra hulp voor de straatarme gezinnen zo hard nodig is, doen we de voedselpakkettenactie dit jaar anders. We willen de gezinnen in moeilijke omstandigheden ook dit jaar graag een steuntje in de rug geven tijdens de kerstdagen”, laat de werkgroep weten.

Levensmiddelenpakket

Omdat niemand weet hoe de situatie zich gaat ontwikkelen, doet de werkgroep het dit jaar op een andere manier. „Het doel is om 600 voedselpakketten voor de Kerst te bezorgen bij arme gezinnen. We willen geld gaan inzamelen om in Roemenië producten te kopen en dan worden daar de pakketten gemaakt. Een levensmiddelenpakket kost 20,- euro. Mogen we ook nu op uw steun rekenen?”, aldus de werkgroep.

Giften zijn welkom op het bankrekeningnummer: NL05RABO 0356523853 ten name van G. Stens-Dominé, inz. Roemenië comité Staphorst of op het landelijke bankrekeningnummer van de HCR NL13 INGB 000 75 25 531.