Collecte van Alzheimer Nederland levert mooi bedrag op

Staphorst - De collecte van Alzheimer Nederland heeft in de gemeente Staphorst een mooi bedrag opgeleverd. In de week van 1 tot en met 7 november is er in totaal 2077,68 euro ingezameld.

De collecte in Rouveen bracht 148,02 euro op. Staphorst Noord, inclusief de Oude Rijksweg en Gemeenteweg leverden 951,21 euro op en Staphorst Zuid doneerde 842,45 euro. Punthorst zamelde 136,00 eur in.

Ook is er dit jaar via de QR code en online collectebussen gedoneerd. De organisatie bedankt hiervoor alle gevers en collectanten. „Wilt u in 2021 ook uw steentje bijdragen door mee te helpen als collectant? Alzheimer Nederland is hier blij mee. U kunt zich voor Staphorst, Rouveen, Punthorst en IJhorst opgeven via www.alzheimer-nederland.nl/collecteren of bij via de mail, anneke2462@hotmail.com”, aldus Anneke Kuiers, coördinator Alzheimer collecte Staphorst.

Een toekomst zonder dementie

Aandacht voor dementie is noodzakelijk, want 1 op de 5 mensen krijgt dementie. Op dit moment leven ruim 280.000 mensen in Nederland met deze ziekte. De verwachting is dat het aantal mensen met dementie explosief stijgt naar ruim een half miljoen in 2040. „Daar moet iets aan gedaan worden. Met meer onderzoek komen we dichter bij een toekomst zonder dementie voor onze kinderen én kleinkinderen.”

Opbrengst

De collecteweek draagt hier in belangrijke mate aan bij. Alzheimer Nederland bedankt iedereen in de gemeente Staphorst die hieraan heeft meegeholpen.

Collectant gemist, maar nog wel willen bijdragen? Ga naar www.onlinevooralzheimer.nl en doneer in de bus van Alzheimer Nederland.