Column Kappersproat: Ik feliciteer jou

Dicky Heuckeroth schrijft elke twee weken een column in de Staphorster.

We mogen niets vieren, daarom zo maar een beetje klieren!

Ik feliciteer jou. Omdat bij jullie een zoontje is geboren. Rien, je mag niet komen kijken, maar op Facebook is hij wel te zien.

Ik feliciteer jou. Met de geboorte van jullie dochter, ja die zijn er ook: ‘Pien’. Bij haar mag je ook niet komen, maar op Facebook is ook zij te zien.

Ik feliciteer jou. Met je aller aller eerste verjaardag, niet echt feest, omdat dat gewoon niet mag!

Ik feliciteer jou. Met de promotie op het werk. Even met tien man sterk naar de kroeg, dat is allemaal nog een klein beetje te vroeg!

Ik feliciteer jou. Dat jij gestopt bent met roken, hoe lang? Thuis aan het werk is ook niet best, je pakt dus zo weer een peuk ben ik bang.

Ik feliciteer jou. Met je zwemdiploma A, maar niemand mocht kijken, wat sneu en niet leuk, waar waren opa en oma?

Ik feliciteer jou. Met jullie trouwdag, alleen is de horeca gesloten, vanaf volgend jaar wordt alles beter, ik zou het voor dan maar begroten!

Ik feliciteer jou. Met je verkering, maar hoe gaat dat met die eerste zoen, wel of niet doen?

Ik feliciteer jou. Want je heb je rijbewijs gehaald, eindelijk met een paar vrienden ouwehoeren en rondtoeren, alleen mag je niet zo veel mensen vervoeren.

Ik feliciteer jou. Met je net opgestarte bedrijf, jij wil er volop tegenaan, of veegt deze crisis je zo gelijk weer van de baan?

Iedereen die geen feestje heeft kunnen vieren in deze tijd, het gaat vast beter worden. Zolang je dat denkt, als je je maar in die gedachte vast bijt!

Dan kunnen wij elkaar volgende jaar weer feliciteren. Naar opa en oma om die dikke knuffel te geven, met tien man sterk naar de kroeg dan zullen we nog eens wat beleven. Die verjaardag die nu niet mag, naar Pien en Rien die je dan gewoon live kunt zien. En in de auto rijden lekker doen, neem je vriendin ook maar mee geef haar eindelijk die lang verwachte zoen! Na al die tijd thuis werken, weer naar kantoor en een poging te stoppen met roken, lukt je wel, het is gezonder hoor!

Ik hoop op goede dingen voor volgend jaar, deze tijd hebben wij veel geleerd met elkaar. Het is naar en vervelend en zie het allemaal in de toekomst wel bedaren, de afgelopen tijden mogen we niet vergeten maar moeten wij wel voor altijd goed in ons geheugen bewaren.