Hoe laat je zien dat je betonbedrijf uit Staphorst komt? Stipwerk op de betonwagens!

Staphorst - Overijssel Beton uut Staphorst heeft Staphorster stipwerk aangebracht op de rijdende betonmolens. Ambachtelijke patronen in streekeigen kleuren reizen op groot formaat door Nederland.

Overijssel Beton uut Staphorst is de nieuwe naam voor De Veluwe Beton, een Staphorster bedrijf dat furore maakte met gekleurd beton. In 2018 ging het bedrijf failliet en in augustus was er een nieuwe start.

Gekleurd beton

Bij het bedrijf staat een van de weinige betoncentrales die gekleurd beton kan maken. Johan van Reel van de Van Reel Groep, onder andere bekend van Groen Recycling en Spoorwind en de overname van Talen Recycling, en Gerwin Jacobs van de Jacobs Groep Dienstverlening uit Balkbrug, namen De Veluwe Beton over en gaven het bedrijf de naam: Overijssel Beton uut Staphorst.

Deze zomer opperden de ondernemers dat het een goed idee zou zijn om op de rijdende betonvrachtwagens stipwerk aan te brengen. Dat is nu gebeurd. Op twee vrachtwagens is het streekeigen patroon aangebracht. Mogelijk volgen er meer. „Staphorst staat voor geen fratsen en pure kwaliteit en dat willen wij uitdragen.”