Actie tegen eenzaamheid heeft succes, Danielle uit Nieuwleusen ontvangt 10.000 kaarten

Nieuwleusen - Zo’n 10.000 kaarten zijn er binnengekomen voor de 59-jarige Danielle uit Nieuwleusen. Het Oranje Fonds riep begin oktober op om Danielle een hart onder de riem te steken in de vorm van een kaartje.

Danielle was 42 jaar samen met haar man Herman toen hij afgelopen januari heel plotseling overleed. Daaroverheen kwam de coronacrisis en haar mobiliteit is door reuma beperkt. Omdat zij altijd geleefd heeft voor haar gezin en Herman en zij een aantal keer verhuisd zijn, is haar sociale kring niet groot. Daardoor overvalt de eenzaamheid haar vaak. Ze wil niet te veel op haar kinderen leunen en mist vrienden van haar eigen leeftijd.

Nieuwe contacten

Het Oranje Fonds wilde er met deze actie voor zorgen dat zij nieuwe warme contacten op kon doen, en met succes. Danielle heeft niet alleen duizenden kaarten, maar ook aanbiedingen ontvangen van mensen die haar wereld willen vergroten. „Wij willen laten zien dat we samen een groot verschil kunnen maken. Kijk om naar de mensen in je omgeving, sluit je bijvoorbeeld aan bij een sociaal project en kom met mensen in contact die je anders voorbij was gelopen”, vertelt Sandra Jetten, directeur Oranje Fonds. „Zoals Danielle zijn er veel mensen in ons land, van alle leeftijden en met verschillende achtergronden. En zij verdienen allemaal een sociaal netwerk om op terug te kunnen vallen. Samen kunnen we ervoor zorgen dat niemand er alleen voor hoeft te staan.”

Bewust maken

Het Oranje Fonds vindt dat niemand in Nederland er alleen voor zou moeten staan en zet zich daar op verschillende manieren voor in. Met de actie Veel Liefs wil het Fonds mensen ervan bewust maken dat tegengaan van eenzaamheid begint met contact.