Kerken zamelen boodschappen in voor kerstpakkettenactie: ‘We willen als kerk ook buiten de kerkmuren omzien naar elkaar’

Staphorst/Rouveen - De Gereformeerde kerk Staphorst-Rouveen houdt op zaterdag 5 december een inzameling van boodschappen. Van de boodschappen worden samen met Hervormde gemeente de Rank kerstpakketten gemaakt voor inwoners van de gemeente Staphorst die in de komende kerstperiode een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Zowel niet-kerkleden als kerkleden kunnen met boodschappen bijdragen aan een kerstpakket. „We willen als kerk ook buiten de kerkmuren omzien naar elkaar en maatschappelijk betrokken zijn”, aldus de diakenen van beide kerken. De boodschappen kunnen op zaterdag 5 december tussen 11.00 en 12.00 uur worden gebracht bij de kerken aan de Churchilllaan 2 in Staphorst en aan de Korte Kerkweg 2 in Rouveen. Dat kan coronaproof.

Uitdelen

„Via voorgangers, ouderlingen, diakenen en vluchtelingenwerk krijgen we namen van mensen die een pakket goed kunnen gebruiken. Op zaterdag 19 december gaan de diakenen van beide kerken de pakketten maken en daarna op pad voor het uitdelen van de pakketten”, vertelt Jenneke Kroes namens de diaconieën van de Rank en van de Bron.

Inhoud

Voor het vullen van de pakketten is behoefte aan allerlei ‘droge’ producten zoals koffie, thee, macaroni, en rijst. Verder is er behoefte aan ingeblikte groente, fruit en vlees. „Graag als het mogelijk is met een lange houdbaarheidsdatum. Liever geen glazen verpakkingen. Ook verzorgingsmiddelen zoals zeep, shampoo, deodorant, damesverband en dergelijke, wasmiddelen en andere luxe (cadeau)artikelen zijn van harte welkom.”

Voor wie op zaterdag 5 december niet in de gelegenheid is bestaat nog de mogelijkheid om op vrijdag 18 december tussen 19.00 en 20.00 uur en op zaterdag 19 december tussen 9.00 en 10.00 uur bij de Bron boodschappen in te leveren. Boodschappen die minder geschikt zijn voor de kerstpakketten en wat er nog overblijft gaat naar de voedselbank.

Wie vragen heeft over de actie kan mailen naar: diaconie@gksr.nl of diaconie@derankstaphorst.nl.