Bouwproject De Kerkenhoek van start na sloop Viersprong

Nieuwleusen - Het bouwproject van de nieuwe Viersprong aan de Burgemeester Backxlaan in Nieuwleusen, bestaande uit twintig appartementen en een nieuw horecagedeelte, is gestart.

Het restaurant met andere onderdelen zoals het Kareltje en De Trommel zijn gesloopt. Ook het winkelpand bekend onder de naam Beekman en de aangrenzende woning aan het Oosteinde zijn er niet meer.

De Kerkenhoek krijgt binnen een jaar een ander aangezicht. De bouwers willen met het nieuwe complex de sfeer van dit voor Nieuwleusen unieke gebied behouden. De uitstraling is passend voor deze omgeving met de oude Hervormde Kerk en ’t Olde Gemientehuus als belangrijke monumentale gebouwen.

Grote behoefte

De verkoop van de appartementen gaat als een trein. Op moment zijn er nog drie kavels in de verkoop waarbij op twee al een optie is genomen. Feitelijk is er nog een kavel te koop. Uit deze belangstelling blijkt dat er grote behoefte is aan woningen. De leefbaarheid in het dorp wordt door het project vergroot en de horecavoorzieningen blijven gehandhaafd, een voorwaarde om de plannen te realiseren.

Het appartementencomplex heeft drie woonlagen en ieder appartement heeft een externe berging. Op de begane grond zijn drie kleine en twee grote appartementen en de horeca-accommodatie. Op de tweede en derde verdieping komen in totaal 15 appartementen. Verder wordt het gebouw gasloos gebouwd en komen op het dak zonnepanelen, waardoor de bewoners lagere energiekosten hebben. Om hun appartementen te bereiken is er straks een toegangsweg voor de bewoners vanaf de Nijboerstraat.

Tijdens de bouwwerkzaamheden zijn de horeca-activiteiten van het restaurant in De Deel, Den Hulst 180. Als alles mee zit hoopt de bouwer dat de oplevering in oktober 2021 plaatsvindt.

 

Door Rieks Folkerts