Henrike uit Rouveen maakte Het Perfecte Plaatje bij RTL 4: ‘Ik ben wel een beetje trots’

Rouveen - Henrike Hofstede (46) uit Rouveen stuurt wel vaker een foto in naar het RTL-4 programma Het Perfecte Plaatje. Maar dat ze nou net haar foto kozen uit 11.000 inzendingen, had ze niet verwacht. „Dan zit ik op de bank en dan stuur ik wat in. Niet met de gedachte dat ik ga winnen natuurlijk!”, vertelt een trotse Henrike.

De Rouveense plaatst prachtige foto’s op haar Facebook en Instagram-pagina. Ze krijgt dan ook vaak lovende reacties. Vooral de natuur heeft ze in haar hart gesloten. Dat ze talent heeft, blijkt. Vorige week deed ze mee aan de thuis-opdracht van het RTL 4-programma Het Perfecte Plaatje en ze won de eerste prijs.

Trots

De opdracht was minimalisme, met zo weinig mogelijk opsmuk een zo mooi mogelijke foto maken. Hofstede maakte een foto van een dijk met daarvoor geel koolzaad en daarboven de lucht. Bijna abstract. Een schaap op de dijk maakt de plaat helemaal af. De Rouveense won een waardebon van 500 euro bij een bekend bedrijf dat camera's en toebehoren verkoopt. „Ik ben wel een beetje trots”, liet ze weten na het winnen van de prijs.

Vaker meegedaan

Henrike maakt al zo’n zeven jaar foto’s. Hobbymatig, zo kwam ook deze foto tot stand. „Ik heb de foto in Groningen gemaakt, bij een dijk. Achter de groene dijk bevindt zich de waddenzee.” Ze heeft wel vaker aan het programma meegedaan, gewoon voor de leuk. „Dan zit ik op de bank te kijken en dan denk ik: daar kan ik wel wat mee. Dus dan stuur ik wat in”, vertelt Henrike. Voor de Rouveense kwam het dan ook als een complete verrassing dat haar foto is verkozen. „Ja het is wel bijzonder dat je uit 11.000 inzendingen wordt uitgekozen. Ik heb vorig jaar misschien twee keer een foto ingestuurd. En ook dit jaar denk ik dat ik twee keer heb meegedaan. Het is leuk om mee te doen, maar dat doe je niet met de gedachte dat je gaat winnen natuurlijk. Het was echt een verrassing.”

Wie meer foto’s van Henrike wil zien kan die terugvinden op haar Instagram-pagina.