Gemeentebelangen in Staphorst wil zwembad op zondag open

Staphorst - De lokale partij Gemeentebelangen in Staphorst wil dat zwembad de Broene 'eugte zeven dagen in de week opengaat. Elke dag dus, ook op zondag. Dat schrijft de partij op zijn website.

GB maakte een lijst met tien punten die de partij belangrijk vindt. Het zwembad op zondag open, is één van die punten. Het is niet zo dat de partij campagne voert, de eerstvolgende gemeenteraadsverkiezingen zijn pas in 2022. Een fietspad realiseren langs de Lankhorsterweg, de huidige op- en afritten van de A28 behouden, politiesteunpunten in alle dorpen, dus ook in IJhorst en Rouveen, een snelbusverbinding tussen Meppel en Zwolle, met een stop uiteraard in Staphorst, is een aantal andere punten op het lijstje. Kerk en staat gescheiden, is ook een wens en vooral dat laatste punt heeft betrekking op het zwembad, waarbij gelovigen voor niet-gelovigen bepalen dat ze niet kunnen zwemmen op zondag.

Meerderheid

Het zwembad in Staphorst is vanaf de opening, 46 jaar geleden, op zondag gesloten, net als de sporthal en de voetbalaccommodaties in Staphorst en Rouveen. De meerderheid van de politiek wil het zo. Alleen in IJhorst wordt op zondag gevoetbald en ook dat leverde in het verleden veel gedoe op. Ook de PvdA in Staphorst deed al eerder moeite om het zwembad op zondag geopend te krijgen. Tevergeefs.