Fleur Bloemen Stichting wil dat pesten strafbaar wordt en start petitie

Meppel/Staphorst - Pesten moet strafbaar worden. Voor dat doel heeft de Fleur Bloemen Stichting - vernoemd naar het meisje (15) uit Staphorst dat in 2012 na pesterijen een einde aan haar leven maakte - een petitie gelanceerd.

Daarnaast moet het ook mogelijk worden dat aangifte gedaan kan worden tegen pesten. Nu kan dat pas als er sprake is van bedreiging. De stichting deelt online via diverse kanalen een petitie die mensen kunnen ondertekenen. Om de petitie in Den Haag aan de politiek te kunnen aanbieden en het onderwerp bespreekbaar te maken, moeten er 40.000 handtekeningen worden verzameld. De actie loopt nu enkele weken, een paar honderd mensen hebben hun krabbel gezet.

Moet stoppen

„Het streefaantal is hoog”, erkent Caroline Saathof van de Meppeler stichting. „Het zal ook best moeilijk zijn om dat te halen, maar we blijven het bericht delen en laten van ons horen. Op onze website zie je de petitie direct staan. Pesten moet stoppen. Het richt beschadigingen aan voor het leven. Ik kijk met plezier terug op mijn basisschooltijd. Dat gun ik iedereen.”

Lees hier verder.