Supermarktplan Rouveen is afgeschoten: ‘Als het niet lukt, komen er gewoon woningen’

Rouveen - Een supermarkt met winkels en appartementen in Rouveen lijkt weer ver weg nu de Omgevingskamer, de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed en de lokale monumentenadviesraad negatief adviseren over de plannen. Ze vegen de vloer ermee aan.

Het college van burgemeester en wethouders van Staphorst neemt dit negatieve advies over en legt dit voor aan de gemeenteraad van Staphorst. De lokale politiek moet een keuze maken tussen leefbaarheid van Rouveen enerzijds of het behoud van het beschermd dorpsgezicht en van een rijksmonument anderzijds.

Laatste kans voor politiek

Initiatiefnemer Benny Bisschop die het terrein wil ontwikkelen en graag plaats biedt aan een supermarkt, elf appartementen en zes ondersteunende winkels zegt dat dit de laatste kans is voor de politiek om de leefbaarheid van het dorp een impuls te geven. Hij is er al jaren mee bezig en hij is niet van plan de plannen nu weer aan te passen. „Als het niet lukt, komen er gewoon woningen. Het woord is nu aan de Staphorster politiek. In de Omgevingskamer zitten mensen die hier niet vandaan komen.”

Lees hier verder.