Controle tijdens inzameling landbouwplastic en balenfolie: te veel verontreinigd materiaal aangeboden

Rouveen - De Jachtcommissies Rouveen Oost en West zijn voornemens om eind mei weer een inzameling van landbouwplastic en folie te houden. Wel wordt hierbij opgemerkt dat er het één en ander moet veranderen.

De afgelopen inzameling is er namelijk te veel verontreinigd materiaal aangeboden. De afnemer heeft dan ook aangegeven het plastic en folie niet meer te willen ontvangen als het niet aan de eisen voldoet. De eisen die worden gesteld aan het ingeleverde plastic en folie is dat het bezemschoon en indien mogelijk droog, in handzame pakken wordt aangeleverd. Ook worden netten en bigbags wat geen plastic of folie is niet aangenomen.

Controleren en weigeren

„Het duurt nog even tot de inzameling, maar houdt hier alvast rekening mee als je aan het opruimen bent”, laten de commissies weten. Zij gaan controleren bij de inzameling of er aan de voorwaarden is voldaan, anders wordt het materiaal geweigerd. „Houdt er allemaal rekening mee, zodat we op deze manier door kunnen gaan om het plastic en folie af te voeren”, aldus de Jachtcommissies Rouveen Oost en West.