Zwembaden in Nieuwleusen en Dalfsen zijn en blijven basisvoorzieningen 

Nieuwleusen De beide gemeentelijk zwembaden de Meule in Nieuwleusen en de Gerner in Dalfsen moeten aantrekkelijker worden voor zowel de plaatselijke bewoners als de toeristen. Met deze aanpak hopen de politieke partijen dat er meer bezoekers komen en de opbrengsten hoger zijn.

De raadsleden bespraken maandagavond hun ambities die ze hebben met de baden. Een ding staat vast de beide gemeentelijk zwembaden zijn en blijven basisvoorzieningen. Inge Haarman van Gemeente Belangen stelde het glashelder vast: „Sluiting is niet aan de orde.”

De beide huidige zwembaden kosten de gemeente jaarlijks veel geld en zijn bovendien niet erg uitnodigend. Meerdere raadsfracties kozen voor de optie om de baden te veranderen in belevingsbaden en met verschillende aanvullingen.

Rietje Lassche van de ChristenUnie stelde voor om meer samenwerking te zoeken met de kulturhusen. Inge Haarman van Gemeentebelangen vindt veilig zwemmen, een diploma halen via zwemlessen en het betaalbaar houden voor de bezoekers belangrijke zaken. Duidelijk is dat de raad lagere onkosten wil, hogere opbrengsten, meer beleving bij de baden, meer activiteiten en betrokkenheid van de inwoners bij de baden door bijvoorbeld de inzet van vrijwilligers.

Ook is er duidelijk verschil van inzicht hoe de baden moeten worden ingericht. Inge Haarman van Gemeentebelangen pleitte nogmaals voor een overkapping van de Meule, terwijl Janine Schiphorst van het CDA het winterzwemmen als mogelijkheid noemde.