Bibliotheken Staphorst en Rouveen blijven dicht, afhaalbieb blijft gewoon open

Staphorst/Rouveen - Bibliotheek Staphorst en Rouveen zijn gesloten tot en met 9 februari door de verlengde lockdown. Wel bieden ze een alternatieve service en genoeg online activiteiten aan.

In de bibliotheek Staphorst kun je terecht om je gereserveerde materialen op te halen. „Je reserveert via onze catalogus de materialen die je wilt lenen. Zodra deze materialen voor je klaar staan, ontvang je van ons bericht. Beantwoord dan deze mail voor een afspraak voor een ophaalmoment op werkdagen tussen 15.00 en 17.00 uur. Voor meer informatie zie onze website”, laat de bibliotheek weten. De uitleentermijn is 6 weken.

Afhaalbieb

In bibliotheek Staphorst kun je van maandag tot en met vrij dag van 15.00 tot 17.00 uur terecht bij de afhaalbieb. De bibliotheek Rouveen is gesloten tot en met 9 februari. Reserveringen kunnen opgehaald worden bij bibliotheek Staphorst op basis van afspraak.

Heb je materialen in huis die je moet inleveren? Deze worden automatisch voor je verlengd tot 3 maart. Ook de boeken die je vanaf 1 januari had moeten inleveren. „In ‘mijn bibliotheek’ op onze website, kun je de exacte inleverdatum terugvinden voor jouw geleende materialen. De brievenbus in bibliotheek Staphorst blijft open voor het inleveren van materialen”, aldus de bibliotheek.

Telefonisch spreekuur

Als je lid bent van de bibliotheek kun je gratis via de ‘Online Bibliotheek’ e-books en luisterboeken lenen. Wil je meer informatie of hulp? Kijk dan op www.onlinebibliotheek.nl of maak gebruik van het telefonisch spreekuur.

Op elke doordeweekse dag van 10.00 tot 12.00 uur kun je bellen naar (0522) 46 20 44. Een medewerker zit dan klaar om al je vragen te beantwoorden. Niet alleen de vragen over de Online Bibliotheek, maar ook voor vragen over andere dienstverlening.

Online activiteiten

Nu de fysieke activiteiten niet doorgaan richten de bibliotheken zich meer op online activiteiten. Op maandag 1 februari is er een online masterclass over ‘autisme en opvoeden in coronatijd’ door Nicole Hoogenboom. Zij is coach en ervaringsdeskundige. Op dinsdag 2 februari is er een lezing over ‘corona en rouwverwerking’ door bijzonder hoogleraar en klinisch psycholoog Jos de Keijser en dr. Lonneke Lenferink.

Aanmelden voor een gratis deelnameticket kan via onze website www.bibliotheekstaphorst.nl/agenda.

Nationale Voorleesdagen

Tijdens De Nationale Voorleesdagen die nog tot 30 januari duren staat het belang van voorlezen aan jonge kinderen centraal. De activiteiten tijdens de Voorleesdagen spelen zich af rond het Prentenboek van het Jaar. In 2021 is dat Coco kan het! van Loes Riphagen. Door de coronamaatregelen zijn er dit jaar geen activiteiten in de bibliotheken, scholen en kinderdagverblijven. Maar online valt er wel van alles te beleven.

Er zijn online diverse mogelijkheden zoals De Voorleeshoek, de BoekStart VoorleesApp, Bereslim en e-books. Als je kind lid is van de bibliotheek, kun je hier gratis gebruik van maken. Kijk bij de online bibliotheek voor meer informatie. Natuurlijk kun je ook prentenboeken reserveren en bij je bibliotheek afhalen.