Kans op huurverlaging voor huurders van corporatie VechtHorst

Staphorst - Huurders die huren bij VechtHorst met een sociaal huurcontract en een laag inkomen kunnen dit jaar eenmalig een huurverlaging krijgen. Dat laat de wooncorporatie weten op haar website.

De huurverlaging geldt voor huurders van een sociale huurwoning met een relatief laag inkomen en hoge huur. Of een huurder in aanmerking komt voor de eenmalige huurverlaging, hangt af van de huurprijs die betaald wordt, het (gezamenlijke) inkomen en de samenstelling van het huishouden.

Niet voor iedereen

Huurders om wie het gaat, krijgen dit jaar voorjaar bericht. Om hoeveel huurverlaging het gaat, hangt af van de hoogte van de netto huurprijs. Dit geldt niet voor iedereen. Voldoet een huurder aan de voorwaarden? Dan hoeft hij of zij niks te doen. VechtHorst kan nog niet zeggen wanneer de eenmalige huurverlaging precies ingaat. De klanten die een voorstel ontvangen, krijgen persoonlijk bericht over de ingangsdatum.

VechtHorst start ook met een megaproject in Staphorst-Noord: veertig huizen en zestien garageboxen slopen om er een nieuwe wijk met zestig huurwoningen en appartementen te realiseren.