Jongerenwerkers Yteke Rijlaardam en Henrike Hofstede geven gratis fotocursus in Staphorst

Staphorst - Jongerenwerkers Henrike Hofstede en Yteke Rijlaardam gaan een gratis fotocursus verzorgen voor jongeren in de gemeente Staphorst. De curus heet: ‘Het Perfecte Plaatje Staphorst’. 

De fotocursus is een samenwerking tussen Saam Welzijn, Stichting Welzijn Staphorst en Jongerenuniek. Het Perfecte Plaatje Staphorst is geen wedstrijd, maar een cursus. Ook de gemeente Staphorst geeft een kleine subsidie.

Gratis cursus

Het Perfect Plaatje Staphorst is een gratis cursus die door corona deels online gaat. De cursus gaat vanaf maandagavond 1 februari online van start en bevat vier online cursusavonden. Zodra het weer kan en mag worden ook twee praktijkmiddagen in de natuur gehouden. Deelnemers kunnen natuurlijk altijd zelf eropuit trekken om het geleerde in de praktijk te brengen. Een eigen camera is ieder geval nodig en vereist. Na opgave ontvangen de deelnemers meer informatie.

Winnares van thuisopdracht

Yteke Rijlaardam is sinds september jongerenwerkster in Staphorst. Yteke geeft de cursus samen met jongerenwerker Henrike Hofstede, zij is tevens eigenaresse van Jongerenuniek, een bedrijf dat gespecialiseerd is om jongeren te leren hun talenten te vinden en te gebruiken. Afgelopen november won Henrike de thuisopdracht van Het Perfecte Plaatje, het tv-programma waarin bekende Nederlanders de mooiste foto's moeten maken. Haar foto werd gekozen uit 11.000 inzendingen.

Aanmelden kan tot 31 januari via y.rijlaarsdam@saamwelzijn.nl.