Jacob Spiker uit Staphorst wordt Statenlid voor het CDA

Staphorst - Jacob Spiker uit Staphorst wordt lid van Provinciale Staten namens het CDA. Hij is nu nog fractievoorzitter van het CDA in de gemeenteraad van Staphorst, maar het is de bedoeling dat hij die functie op korte termijn opgeeft. Jacob Spiker volgt Bouwien Rutten op als lid van Provinciale Staten.

De 55-jarige Spiker is werkzaam als logistiek manager bij een import- en exportbedrijf van spellen en speelgoed in Hattem. Hij is getrouwd en heeft twee kinderen. Spiker is sinds oktober 2006 raadslid voor het CDA in zijn woonplaats, vanaf 2010 tevens fractievoorzitter. „Geweldig om te doen voor zowel de inwoners als voor de partij waarvan ik al sinds mijn jeugd lid ben”, aldus Spiker die erg uitziet naar een volgende, uitdagende stap in zijn politieke carrière. „Ik ben blij dat ik deze kans krijg. Ik zie erg uit naar de samenwerking in de CDA-fractie, maar zeker ook met de andere Statenleden. De Kop van Overijssel wordt nu ook vertegenwoordigd in de fractie, dat vind ik ook belangrijk.”

De geboren en getogen Staphorster stopt als gemeenteraadslid zo gauw er een opvolger voor hem is gevonden. ‘De raadsverkiezingen zijn al over een jaar. Dat is kort dag voor een raadslid dat zich nog moet zien te bewijzen. Daarom moeten we daar niet te lang mee wachten.’

Over zichzelf zegt Jacob Spiker: ‘Ik voel me altijd zeer betrokken bij waar ik mee bezig ben. Tegelijkertijd wil ik niet eindeloos discussiëren over iets onbelangrijks, kan ik aardig relativeren en ben ik altijd te overtuigen, mits goede argumenten worden aangedragen.’

Fractievoorzitterschap

Jacob Spiker volgt Bouwien Rutten op als lid van Provinciale Staten. Hij stond als dertiende op de kandidatenlijst bij de Statenverkiezingen van 2019. De CDA-fractie telt negen leden. Rutten was tot voor kort fractievoorzitter. De fractie kiest haar opvolger na de beëdiging van Spiker als lid van Provinciale Staten op woensdag 3 maart. Tot dan is Ben Eshuis waarnemend fractievoorzitter.