Telefonisch spreekuur voor vragen over het OV verruimd bereikbaarheidstijden

Staphorst - Reizen met het openbaar vervoer is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Vijfenvijftigplusser en vragen over reizen met het OV? Maak dan gebruik van het telefonisch spreekuur. OV-ambassadeurs geven antwoord op vragen over het gebruik van het OV.

Provincies Gelderland, Flevoland en Overijssel vinden het belangrijk dat iedereen met het openbaar vervoer veilig en gemakkelijk kan reizen. Daarom geven OV-ambassadeurs, vrijwilligers en zelf ook op leeftijd, uitleg over reizen met trein en bus.

Inloopspreekuren geannuleerd

De maandelijkse inloopspreekuren voor 55-plussers, die meer willen weten over reizen met het openbaar vervoer, zijn helaas tot nader orde geannuleerd. De coronamaatregelen laten het niet toe. Vragen over het gebruik van het OV kunnen wel gesteld worden tijdens het telefonisch spreekuur.

„Wilt u weten hoe u een OV-chipkaart aanvraagt of hoe de 40 procent korting voor samen reizen werkt? Wilt u meer weten over de coronamaatregelen in het OV of juist informatie over verlenging van abonnement, keuzedagen en/of bent u (onverwacht) noodgedwongen afhankelijk van OV maar u weet nog niet hoe het werkt? Bel dan met een OV-ambassadeur tijdens het telefonisch spreekuur”, laat de organisatie weten.

De spreekuren zijn van maandag tot en met vrijdag, van 10.00 tot 12.00 uur, op dinsdag en donderdag van 13.30 tot 15.00 uur en op maandag en woensdag van 18.30 tot 20.00 uur. Telefoonnummer: (038) 303 70 10.

Meer informatie: www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur