Piet Gons Rijopleidingen heeft sleutels overgedragen: ‘Willen het goede werk van Piet voortzetten’

Staphorst/Hoogeveen - Piet Gons Rijopleidingen is begin dit jaar een nieuwe weg ingeslagen. Oprichter Piet Gons heeft de sleutels overgedragen aan Staphorsters Erik Hattem en Bert Jansen, twee mannen met zeer ruime en diverse ervaring in logistiek en opleiden.

„In de afgelopen jaren heb ik gewerkt als HR manager in de transportwereld. De combinatie van mensen, transport en logistieke dienstverlening is mij dus zeker niet vreemd”, vertelt Erik Hattem. „Omdat je zolang in de branche rondloopt, weet je wat belangrijk is en waar klanten behoefte aan hebben. Denk bijvoorbeeld aan flexibele werknemers of aan oplossingen die het rijden en documenteren slimmer en efficiënter maken.”

Begin van iets nieuws

Met die ideeën en ervaring in het achterhoofd ontstond de behoefte om daar iets mee te doen. Piet Gons Rijopleidingen is voor Hattem en Jansen het begin van iets nieuws dat verder gaat dan alleen rijopleidingen. „Wij ontzorgen bedrijven in het opleiden en het bijhouden van scholing, zowel praktijk als theorie en sluiten naadloos aan bij de behoefte van het bedrijf. Dit doen we onder andere door maatwerk cursussen te leveren. We bespreken wat het doel van de klant is met de cursus. De klant levert als het ware de ingrediënten en wij maken de ‘soep’.”

Service en flexibiliteit 

Piet Gons Rijopleidingen is al ruim tien jaar het adres voor transport- en rijopleidingen in de regio Emmen, Hoogeveen, Meppel en Staphorst. Oprichter Piet Gons vindt het belangrijk dat de huidige service en flexibiliteit worden voortgezet door de nieuwe eigenaren. Hij hoopt dit met Hattem en Jansen is gelukt. „Piet Gons en ik kenden elkaar al een tijdje. Het laatste jaar werkte ik voor hem als zelfstandig rijinstructeur. Zo raakten wij ook aan de praat over zijn voornemen om het bedrijf te verkopen”, vertelt Bert Jansen. 

„Ik vind het mooi om de ervaringen over te dragen die ik de afgelopen 20 jaar als vrachtwagenchauffeur heb opgedaan aan de nieuwe generatie. Ik wil ze enthousiast maken voor dit prachtige beroep. Erik en ik vullen elkaar heel goed aan, we delen de wens om de transportwereld duurzamer te maken en zien allebei mogelijkheden om hieraan te werken én het goede werk van Piet voort te zetten.”

Piet Gons Rijopleidingen, met vestigingen in Hoogeveen en Rogat is opleider voor zowel beginnende bestuurders als gevorderde (beroeps-)chauffeurs. Kijk op www.pietgonsrijopleidingen.nl voor meer informatie.