Jongerenprojecten verdienen de schijnwerpers. Rotary Stimuleringsprijs wordt dit jaar digitaal uitgereikt

Overijssel - Het is met name voor jongeren extra lastig om in deze tijd hun weg in de maatschappij te (blijven) vinden. Veel jongerenprojecten staan onder druk. Voor extra aandacht en een financiële injectie organiseren 62 Rotary- en 7 Rotaractclubs in Noord-Nederland weer de Rotary Stimuleringsprijs.

Omdat de prijs vorig jaar vanwege de lockdown niet is doorgegaan wordt de Rotary Stimuleringsprijs dit jaar voor het eerst digitaal georganiseerd. In 2019 heeft stichting Kabira de hoofdprijs gewonnen. Het was de opstart voor vele mooie ontwikkelingen voor dit onderwijsproject voor kansarme jongeren in Oeganda.

Persoonlijke ontwikkeling 

Het gezamenlijke prijzengeld is 12.500 euro. Criteria voor meedoen is dat het project bijdraagt aan de persoonlijke ontwikkeling van jonge mensen (0-27 jaar), maatschappelijke impact heeft, de uitvoerbaarheid moet realistisch zijn en er dienen vrijwilligers bij de uitvoering betrokken te zijn. Het mag een nieuw project zijn of voortborduren op bestaande initiatieven.

Stichtingen en verenigingen met een link met een van de vier regio’s (Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel/Flevoland) kunnen het jongerenproject tot 1 april aanstaande aanmelden door het invullen van het digitale aanmeldformulier en het insturen van een kort filmpje over het project op www.rotarystimuleringsprijs.nl.

In mei vindt per regio de verkiezing plaats via een digitale stemming door de plaatselijke Rotary- en Rotaractclubs. Uit de regiowinnaars wordt ook een extra hoofdprijs toegekend.