Dominee Diepenbroek uit Rouveen vertrekt naar Putten

Rouveen - Dominee D.J. Diepenbroek (43) uit Rouveen vertrekt. Na vijf jaar de Hersteld hervormde gemeente van Hasselt, Rouveen en Zwolle te hebben gediend, verkast hij naar Putten.

Na Sint-Annaland op Tholen en Rouveen wordt Putten de derde standplaats van het gezin Diepenbroek. „We pakken onze spullen en gaan weer door, in dienst van de Heere. Het is een offer, maar we krijgen er ook heel veel voor terug.” Lees hier verder over Dominee Diepenbroek. „Als dominee ben je altijd op doorreis.” 

Jonge gemeente

De Hersteld hervormde gemeente Hasselt, Rouveen Zwolle is een nog jonge gemeente. Ze ontstond in 2004 na de vorming van de PKN in Nederland. Delen van gemeenten uit Hasselt, Rouveen en Zwolle besloten niet mee te gaan en een eigen gemeente te stichten. Ze kochten d' Olde Kaarke aan de Oude Rijksweg in Rouveen, knapten het pand op en dat werd het kerkgebouw van de nieuwe gemeente die nu rond de 550 zielen telt. Dominee Kater was de eerste predikant, Diepenbroek de tweede. Nu moet de gemeente op zoek naar een nieuwe voorganger.