Nieuwe ‘bewoners’ nemen intrek in bos bij IJhorst: ‘Ik werd er blij van’

IJhorst - Tijdens haar eerste zonnige wandeling van het jaar deed Chrisley Kroeze uit IJhorst een onverwachte ontdekking. Ze trof in bosgebied de Bergleyen in IJhorst aantal nieuwe bewoners aan. „Het maakt de wandeling extra leuk.”

De nieuwe bewoners die Chrisley in het bos tegenkwam betreffen een aantal kabouters die door een onbekende creatieve geest op meerdere plekken in het bos een nieuw huis hebben gekregen. „Tijdens mijn eerste echte zonnige wandeling na de sneeuw in bosgebied de Bergleyen in IJhorst ontdekte ik wat nieuwe bewoners”, vertelt Chrisley. „Het maakt de wandeling extra leuk, want je gaat toch nog beter kijken om je heen. Ik werd er blij van. Dankbaar voor de onbekende creatieve geest.”

Natuurlijke materialen

Chrisley kwam de kabouters op meerdere plekken in het bos tegen. „Ik vond het een superleuk creatief idee. Ik was blij verrast toen ik de eerste had ontdekt. Ze geven wat extra kleur en beleving aan de wandeling. En je wordt er ook nieuwsgierig van waar je er nog meer spot! Dus je gaat best extra opletten op de omgeving waar je loopt. Ik denk dat het voor kinderen ook heel leuk is, kaboutertjes spotten”, vertelt Chrisley enthousiast.

Chrisley laat verder weten dat de bosbewonertjes zijn gemaakt van natuurlijke materialen. Wie de creaties zelf ook wil zien moet een kijkje nemen bij het bosgebied Bergleyen, gelegen tussen de Heerenweg van IJhorst en de Vledders. „Je kunt er van de Heerenweg bijvoorbeeld bij sauna 't Veentje in. Een aantal lokale kuierroutes lopen daarlangs.”