RST bereikt akkoord met gemeente en biedt nu ook huishoudelijke ondersteuning in Staphorst aan

Staphorst - RST Zorgverleners is met ingang van 1 maart ook in Staphorst actief als aanbieder van huishoudelijke ondersteuning. Daarover heeft de organisatie voor thuis- en kraamzorg onlangs een akkoord bereikt met de gemeente.

„Ik ben dankbaar en blij dat inwoners van de gemeente Staphorst vanaf nu ook via de Wmo gebruik kunnen maken van onze hulp in het huishouden”, vertelt Martin Schouten, leidinggevende thuiszorg. „We leveren hier (naast kraamzorg) al jarenlang verpleging en verzorging, zowel in de dorpen, wijken, als in De Meestershof. Een compleet pakket aan zorg dus. Daarmee zorgen we er onder andere voor dat mensen langer thuis kunnen blijven wonen. Dat doen we niet alleen. We werken goed samen met familie, mantelzorgers en zorgprofessionals.”

Hoge cliënttevredenheid

De huishoudelijke ondersteuning van RST Zorgverleners wordt door cliënten als ‘uitstekend’ beoordeeld. Dat blijkt uit onderzoek van Van Loveren & Partners. Het onderzoeks- en adviesbureau heeft eind vorig jaar ruim duizend mensen bevraagd over hun ervaringen met de hulp in het huishouden van RST.

„De onderzoeksresultaten tonen aan dat cliënten zeer tevreden zijn. Zij beoordelen onze huishoudelijke ondersteuning met een 9,1 als gemiddeld rapportcijfer. We hebben dus echt wat te bieden. En dat zien wij ook als onze opdracht: kwalitatief hoogstaande, passende zorg verlenen”, aldus Schouten.