Schatkamer van Dalfsen is nu te vinden op internetsite

Nieuwleusen Via Zoom werd donderdag de website www.dnavandalfsen.nl gelanceerd. Dit gebeurde met medewerking van wethouder Jan Uitslag, Jan Sibelt, voorzitter van Historische Kring Dalfsen, en voormalig voorzitter van Ni’jluusn van Vrogger, Gees Bartels.

De website is een schatkamer vol verhalen over bijzondere mensen, locaties en objecten uit de gemeente. De digitale schatkamer is het resultaat van een samenwerking tussen de historische verenigingen in de gemeente. In de afgelopen jaren trokken zij veel samen op in het kader van het dna van Dalfsen.

Uitslag is blij met de samenwerking en vooral die tussen de twee verenigingen. „Het resultaat van de samenwerking is niet alleen een prachtige website, maar er is ook een aantal mooie verbeeldingen in de verschillende kernen ontstaan. Hiermee is de geschiedenis gewoon weer toekomst geworden. En wat het extra bijzonder maakt is dat beide verenigingen samen de website beheren. Hiervoor hebben ze samen een stichting opgezet.”

In de afgelopen jaren werkten de gemeente en de twee verenigingen hard aan het beter zichtbaar maken van de geschiedenis. En allemaal geïllustreerd met mooie foto’s en filmmateriaal. Een korte film neemt de bezoekers in vogelvlucht mee door de gemeente en met behulp van 360 gradenfoto’s kan een kijkje genomen worden in een aantal bijzondere gebouwen.

Voor wie geïnspireerd is geraakt, staan er wandel- en fietsroutes op de website.