Johan van Arnhem uit Staphorst bedenkt plan om alle 150 psalmen achter elkaar te laten spelen

Staphorst - Johan van Arnhem uit Staphorst, voorzitter van de Stichting Psalmzangdag, bedacht een plan om alle 150 psalmen achter elkaar te laten spelen. Op 6 maart is het zo ver. Van Arnhem, leerkracht aan de Koning Willem-Alexanderschool in Staphorst, is sinds 2007 voorzitter van de Stichting Psalmzangdag.

De Staphorster kwam in overleg met zijn bestuur tot deze verrassende oplossing omdat de jaarlijkse Psalmzangdag voor het tweede jaar op rij niet in fysieke vorm kan doorgaan. Dus is er op zaterdag 6 maart een 15 uur durende livestream waarin doorlopend psalmbewerkingen van alle 150 psalmen gespeeld worden.

André van Vliet en Marco den Toom bespelen het orgel van de Evangelisch-Lutherse Kerk in Den Haag. Zij spelen bewerkingen van onder andere Feike Asma, Klaas Jan Mulder, Dick Sanderman, Frans van Tilburg, Herman van Vliet, Willem Hendrik Zwart en Jan Zwart.

Stichting Shaare Zedek

De livestream start in de ochtend om 07.30 uur en gaat door tot laat in de avond. Bij de laatste psalmen verlenen ook de trompettisten Arjan en Edith Post hun medewerking. Gedurende de livestream is er een digitale collecte, die bestemd is voor de beide organisten en een goed doel. Omdat Israël en de psalmen zeer nauw met elkaar verbonden zijn, is gekozen voor de stichting Shaare Zedek, dat het gelijknamige ziekenhuis in Jeruzalem ondersteunt.

Deze alternatieve Psalmzangdag wordt gestreamd via het YouTube-kanaal van Marco den Toom. De link is te vinden via de website van de Stichting Psalmzangdag www.psalmzangdag.nl en de website van de beide organisten www.marcodentoom.nl en www.andrevanvliet.nl.